О скупу

prof dr Petar Milosavljevic

 

Научни скуп је проистекао из потребе друштва Милоша Милојевића да активније и свеобухватније расвели научно деловање истакнутог Милоша Милојевића, како у књижевности, историји, ослободилачким ратовима тако и у несебичном залагању за очување православне вере и српства у суштини, што ће свакако у будућности бити неке од надолазећих тема на којима ћемо активно радити.

 

 

Akd prof. dr Radomir Djordjevic

Научни скуп представља свеобухватан приступ у расветљавању разних непознаница које и даље владају када је у питању лик и дело неумрлог Милоша С. Милојевића

До сада смо успешно организовали два скупа (2018. и 2019. године) такође у месту рођења великана у Црној Бари у Мачви. Тема скупа је била: "Допринос Милоша С. Милојевића књижевности". Иза сваког скупа остају неизбрисиви научни радови који су похрањени у одштампаним Зборницима радова. Тиме чувамо и доприносимо расветљавању лика и дела знаменитог Србина 19. века. 

Захваљујући раду друштва и несебичним залагањем наших истрајних сарадника мисија спознаје и враћања заслужног великана наставља се организовањем сада већ ТРЕЋЕГ Научног скупа и то баш у месту рођења, рекли би на изворишту истине, у Милошевој родној Црној Бари (некадашњем Јордан-у), у месту где се Дрина љуби Саву.

 

General kopnene vojske Srbije Milosav Simovic

Пред нама је Трећи научни скуп са међународним учешћем који се у родној Милошевој Црној Бари одржава у оквиру сада већ традиционалне међународне манифестације "Дани Милоша С. Милојеивћа" - Црна Бара. Тема овога скупа је:"Допринос Милоша С. Милојевића историјској науци".

Верујемо да ће занимљив приступ као и атрактиван и јединствен кулутуно-уметнички програм манифестације бити довољан повод да се у летњим јулским данима дружимо на ушћу Дрние у Саву у нашој Црној Бари у Мачви.

Зато Вас и позивамо - будите наши гости. Добро дошли.

Организациони одобр скупа.

Зборници радова

2020. година 2019. година 2018. година

4. ДАНИ МИЛОША С. МИЛОЈЕВИЋА - 2021. 

koricazbornikradova2020a              ZBORNIK RADOVA 2019 1 KORICA page 001              zbornikradova2018 214x300  danimilosasmilojevica2020mala

 

 

 

Донације

УКОЛИКО ИМАТЕ МОГУЋНОСТИ И ЖЕЉУ ДА ПОМОГНЕТЕ РАД УДРУЖЕЊА "МИЛОШ МИЛОЈЕВИЋ" ЦРНА БАРА, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

5 10 20 50 50 pejpal

ЧУВАЈМО СРБСТВО!
Хвала Вам.

ЛОКАЦИЈА

Дом културе

Црна Бара, Мачва

Момчила Петровића бр. 1

15355 Црна Бара

Богатић

Србијa

ПОСЛОВНИ ПОДАЦИ

Удружење „Милош Милојевић“

В.Марјановића бр.6, Црна Бара
ПИБ: 110071060
Матични број: 28231504

Текући рачун:

200-2885130101013-82

Design by Novica.info